Comunicat Informativ al Băncii de Economii S.A.

Banca de Economii S.A. vine cu unele precizări pe marginea ultimelor speculaţii apărute în unele instituţii media cu privire la evacuarea copiilor din cadrul unei instituţii de învăţământ preşcolar:

Banca de Economii S.A. este o instituţie financiară de referinţă, care activează în conformitate cu legislaţia în vigoare. În cazul vizat, depunerea în ipotecă a imobilului a avut loc cu respectarea normelor legale, fiind primit inclusiv şi acordul scris al factorilor de decizie din Primăria capitalei.

Rămâne neclară situația în care autoritățile au permis privatizarea unui imobil în care își are sediul o instituție publică de învățământ. Totodată, acționând în baza documentelor oficiale și în limitele permise de legislație, nu ține de competența Băncii de Economii determinarea circumstanțelor în care s-a ajuns la asemenea situație.

Sub nici o formă, Banca de Economii S.A. nu urmăreşte „exproprierea” unei instituţii de învăţământ, după cum s-a vehiculat în mass media. Este neveridică şi interpretată incorect informaţia conform căreia se închide grădiniţa şi urmează a fi evacuaţi copiii şi angajaţii acesteia. Mesajele din presă au fost propuse publicului larg fără prezentarea vreunor argumente definitorii, fiind bazate doar pe declaraţiile mult prea subiective ale autorităţilor locale, cu utilizarea unor acuzări grave şi nefondate. Şi asta în condiţiile în care reprezentanţii Băncii de Economii nu au fost contactaţi pentru a face declaraţii pe marginea acestui caz.  

Pe această cale, facem un apel către mass media de a nu implica Banca de Economii, instituţie financiară cu misiune socială bine definită, în jocuri murdare şi manipulatoare, ci să investigheze cazul pentru a stabili adevărații vinovați.

Ne exprimăm astfel deschiderea pentru colaborarea cu toate mijloacele de informare în masă care doresc să informeze obiectiv societatea despre activitatea Băncii, inclusiv cu referire la situaţia imobilului în care se află grădiniţa de copii nr.129 din capitală.

 

Cu respect,

Administraţia Băncii de Economii S.A.