Banca de Economii S.A. – lider incontestabil al proiectului guvernamental MPay

În luna septembrie 2013, Guvernul Republicii Moldova a lansat un proiect de achitare a taxelor pentru serviciile publice contra plată, direct de la calculatorul personal, utilizând cardurile bancare – serviciul MPay.

După primul trimestru, conform datelor prezentate de către iniţiatorii proiectului, au fost realizate 21,870 tranzacţii, sau aproximativ 230 tranzacţii per zi. Dintre acestea, o cotă semnificativă, sau cea mai mare cotă dintre instituţiile bancare, revine Băncii de Economii S.A. Astfel, 7,153 operaţiuni din cele 21,870 au fost efectuate prin intermediul Băncii de Economii S.A., ceea ce înseamnă o cotă de aproximativ 33%. La capitolul volumul operaţiunilor, Banca de Economii este lider incontestabil, cota Băncii fiind de peste 68%.

Lista serviciilor prestate prin intermediul serviciului MPay se extinde continuu de la lansare, la moment fiind efectuate achitări pentru eliberarea cazierului judiciar; serviciile extraselor din registrul bunurilor imobile; serviciul de apostilare; procurarea mijloacelor de identificare a animalelor domestice; amenzile aplicate de Politie, eliberarea actelor de stare civilă; servicii oferite de Î.S. CRIS Registru.

Pentru a beneficia de serviciile MPay este necesar să deţineţi un card emis de Banca de Economii, să accesaţi pagina electronică www.mpay.gov.md şi să selectaţi serviciul în favoarea căruia trebuie să efectuaţi plata, urmând paşii descrişi. Totodată, Banca de Economii Vă reaminteşte că în cazul în care nu aveţi acces la internet, puteţi efectua plățile în numerar pentru întreg spectrul de servicii publice, la ghişeele Băncii de Economii, instituţia noastră propunându-vă cea mai extinsă reţea de subdiviziuni bancare, amplasate în toate raioanele Republicii.