Comunicat de presă al Băncii de Economii S.A.

Banca de Economii S.A. Vă aduce la cunoștință că la data de 25 aprilie 2014, la Bursa de Valori a Republicii Moldova a fost efectuată tranzacția prin care S.R.L. «ВЭБ Капитал» a achiziționat un pachet de acțiuni ce constituie 24.86% din Capitalul Social al Băncii de Economii S.A. Tranzacția a fost efectuată în conformitate cu legislația în vigoare a Republicii Moldova și cu permisiunea Băncii Naționale a Moldovei, aprobată prin Hotărârea Consiliului de Administrație Nr.26 din 06 februarie 2014.

Societatea cu Răspundere Limitată «Инвестиционная компания Внешэкономбанка («ВЭБ Капитал»)» aparține în proporție de 100% corporației bancare «Банк развития и внешнеэкономической деятельности (Внешэкономбанк)».

Scopul principal al SRL "ВЭБ Капитал" în domeniul financiar și de planificare financiară este ridicarea eficienței în toate sferele de business prin perfecționarea sistemelor de guvernare corporativă, îmbunătățirea controlului și coordonarea activității companiilor ce fac parte din grupul SRL "ВЭБ Капитал", adaptarea tuturor entităților la un sistem unic de standarde, metode de business, planificare și buget, prelucrarea informației financiare în conformitate SIRF.

Venirea unui investitor strategic reprezentat de către o instituție bancară influentă din Federația Rusă va asigura un nou impuls de dezvoltare  Băncii de Economii S.A. în particular și sistemului bancar din Republica Moldova la general.