NOTĂ INFORMATIVĂ A BĂNCII DE ECONOMII S.A.

Banca de Economii aduce la cunoștință că, odată cu definirea noii strategii de dezvoltare, în cadrul instituției a fost inițiat un proces de reformare, în scopul perfecționării activității Băncii. Unul dintre aspectele vizate a fost sistemul de control intern, scopul căruia este verificarea conformității la regulamentele interne ale Băncii, dar și cele externe, impuse de instituțiile de profil.

Veaceslav Verdeș, Șef adjunct al Direcției Audit Intern, Banca de Economii: "Deoarece Banca de Economii trece acum printr-un proces amplu de modernizare, sistemul de control și monitorizare a fost necesar atât în vederea implementării cu succes a strategiei propuse, cât și a implementării unor noi practici pentru asigurarea securizării activității Băncii. Aceste controale se efectuează sistematic și, de exemplu, chiar recent, în urma verificărilor de rigoare efectuate în toate cele 37 de filiale ale Băncii de Economii, au fost depistate 2 cazuri de gestionare frauduloasă a resurselor. Imediat au fost sesizate organele de stat competente, iar persoanele vinovate urmează să fie trase la răspundere conform legii."

Ivan Ursu, Vicepreședintele Consiliului, Banca de Economii: „Sarcina primordială care stă în fața noastră este să apărăm interesele clienților noștri și să excludem, astfel, orice elemente care ar putea produce anumite riscuri operaționale. Executivul instituției va lua măsuri pentru intensificarea monitorizării şi gestionării riscurilor implicate, precum şi controlului implementării recomandărilor privind gestiunea riscurilor reglementate de legislație. De asemenea vor fi înăsprite metodele de monitorizare și verificare din cadrul instituției, iar toate cazurile depistate vor fi comunicate organelor competente pentru a fi luate măsurile necesare și a trage la răspundere persoanele vinovate”.

Serviciul de presă

Banca de Economii S.A.