COMUNICAT BANCA DE ECONOMII

Astăzi, 10 septembrie 2014, a avut loc un briefing cu presa, susținut de Ilan Shor, președinte al Consiliului de administrare Banca de Economii și Viorel Bîrca, președinte interimar Banca de Economii.

În cadrul briefingului  cei doi au comunicat următoarele:

Banca de Economii a depus documentele la Banca Națională a Moldovei în vederea obținerii permisiunii pentru cumpărarea a 100% din acțiunile Unibank.  

Acționarii Banca de Economii au pus în sarcina conducerii băncii lărgirea businessului și creșterea cotei de piață. Achiziționarea a 100% din acțiunile Unibank va permite utilizarea potențialului unei bănci cu dezvoltare rapidă, cum este Unibank (în special în domeniul IT și al afacerilor cu carduri) pentru eficientizarea activității și dezvoltarea Banca de Economii. Astfel vor fi realizate sarcinile puse de acționari în privința eficientizării activității băncii în cel mai scurt termen.

În urma acestei tranzacții, activele grupului bancar format vor creste esențial. Acesta va deveni instituția financiară Nr.1 în Republica Moldova.         

E important de menționat ca în urma cumpărării acțiunilor Unibank, pachetul de acțiuni al statului în Banca de Economii, de 33,3%, nu va suferi schimbări. Mai mult, în rezultatul tranzacției, pachetul statului se va scumpi considerabil.