COMUNICAT BANCA DE ECONOMII

Banca de Economii informează că nu are nici o datorie față de Victoriabank.

S.A. Banca de Economii și BC “Victoriabank” S.A. sunt implicate într-un proces judiciar, prima în calitate de pârât, iar a doua fiind reclamant. Procesul judiciar ține de penalitățile pretinse de reclamant, calculate de acesta din suma depozitului interbancar, plasat de reclamant în data de 21.01.2014.

Totodată, Banca de Economii anunță că va acționa în judecată pe Victor Țurcan, președintele Consiliului de administrație al BC “Victoriabank” SA și banca menționată, pentru divulgarea secretului comercial al tranzacției și încălcarea principiului de confidențialitate, acestea fiind norme ale legislației RM.

Banca de Economii menționează ca prin aceste acțiuni Victor Turcan, președintele Consiliului de administrație al BC “Victoriabank” SA și banca menționată au afectat imaginea și reputația profesională a Băncii de Economii, fapt pentru care vor fi acționați în instanță de către Banca de Economii.       

În același timp, Banca de Economii va depune o sesizare la Procuratura Generală, pentru calificarea acțiunilor lui Victor Țurcan, președintele Consiliului de administrație al acesteia, ca fiind îndreptate spre destabilizarea situației din cadrul Băncii de Economii și din întreg sistemul financiar al țării.