Comunicat de presă

În urma informațiilor apărute în presă referitor la situația financiară a Băncii de Economii‎, comunicăm următoarele.

Banca de Economii S.A. activează în regim normal, în strictă conformitate cu prevederile legislației în vigoare, sub administrarea specială a Băncii Naționale a Moldovei, respectând prevederile Hotărârii Consiliului de Administrație al  BNM nr.248 din 27 noiembrie 2014, publicată în nr.358-363 din 04 decembrie 2014 al Monitorului Oficial.

În prezent, Banca de Economii S.A. dispune de lichidități suficiente pentru a-și onora obligațiile financiare față de clienții săi. Spre exemplu, plata pensiilor și a salariilor prin intermediul cardurilor de plată sunt efectuate fără probleme, iar decontările agenților economici se desfășoară în regim normal. Totodată, Banca de Economii efectuiază atragerea şi eliberarea depozitelor persoanelor fizice și juridice în condiţii normale. Există un număr foarte mic de clienţi, în special persoane juridice, cu solduri mai mari de 500 000 lei care vor avea acces la mijloacele din conturi după validarea acestora de către Comisia specială instituită de către Guvern în acest scop. De asemenea, un număr redus de persoane afiliate băncii (acţionari, administratori, etc) vor fi achitate până la sfârşitul lunii ianuarie 2015, după expirarea moratoriului instituit asupra acestor creanţe.

Banca de Economii face apel la toate instituțiile de presă să manifeste maximă atenție și responsabilitate față de articolele publicate și să prezinte publicului doar informații oficiale şi verificate.

Serviciul de presă Banca de Economii.