Cecuri de călătorie American Express

CECURI DE CĂLĂTORIE AMERICAN EXPRESS

Cecul de călătorie American Express– este o alternativă sigură pentru banii cash şi reprezintă o obligaţie monetară a companiei – emitentului American Express, să platească suma desemnată în cec titularului, specimenul semnăturii fiind indicat pe cec în momentul comercializării lui.

AVANTAJE – DE CE RECOMANDĂM PROCURAREA CECURILOR DE CĂLĂTORIE AMERICAN EXPRESS

  • În caz de pierdere sau furt, spre deosebire de numerar (bani cash), cecurile sunt recuperate liber (fără plată), în totalitate, de obicei în decurs de 24 de ore din momentul apelării la serviciul de recuperare American Express prin respectarea normelor şi condiţiilor prevăzute în Acordul de cumpărare. Rambursarea pe cecurile pierdute poate fi obţinută în una din secţii ale băncilor – partenere American Express la nivel mondial.
  • Securitatea banilor, ce sunt păstraţi în cecurile American Express, este garantată de American Express, Corporaţia Internaţională a Finanţelor, care lucrează pe piaţa financiară mai mult de 150 de ani şi are o reputaţie impecabilă.
  • Cecurile poartă semnătura titularului, şi numai titularul poate să le utilizeze.
  • Valabilitatea cecurilor este nelimitată, ele pot fi păstrate în mod arbitrar şi transmise ca moştenire. Costul cecurilor nu se schimbă în funcţie de timp şi de ţara gazdă a proprietarului.
  • Cecurile sunt emise în valutele mondiale populare (cecuri de călătorie - 9 valute; cecuri Secure Funds – 2 valute), cu nominale diferite (dolari: 50, 100, 500 и 1000; euro: 50, 100, 200, 500).
  • Sunt acceptate într-o varietate de instituţii financiare şi în multe birouri American Express la nivel mondial. În cele mai multe ţări, există oportunitatea de schimb pentru moneda naţională fără comision – informaţii cu privire la un anumit oraş sau ţară pot fi găsite, sunând la linia fierbinte de asistenţă American Express pe numărul +7-495-9-333-111, sau accesând link-ul de pe site-ul în limba engleză www.americanexpress.com/feefree.
  • Cecurile de călătorie American Express pot fi exportate peste hotarele Republicii Moldova în suma nu mai mult de 10 000 euro, în caz că suma este mai mare de  10 000 euro însă care nu depăşeşte suma  50 000 de euro de persoana, pot fi exportate cu condiţia prezentării documentelor confirmative în corespundere cu legislaţia în vigoare.
  • Cecurlei American Express sunt acceptate în multe hoteluri, magazine şi restaurante în străinătate ca plata pentru bunuri şi servicii, în timp ce restul se dă în numerar. Pe teritoriul Republicii Moldova în calitate de plată pentru bunuri şi servicii nu sunt acceptate.
  • Utilizînd cecurile este uşor de controlat costurile. Mereu sunteţi la curent câţi bani sunt cheltuiţi.

Banca de Economii nu oferă servicii de vânzare a cecurilor de călătorie.

Clienţii American Express, ce au achiziţionat cecuri, pot obţine consultanţă de specialitate şi sprijin din partea Serviciului Clienţi American Express pe numărul de telefon +7-495-9-333-111.

Pentru informații suplimentare Vă puteți adresa în subdiviziunile Băncii de Economii fie la nr. de telefon 022-218-043.