Comunicat Informativ al Băncii de Economii S.A.

Prin prezentul Vă informăm că prin Hotărârea Consiliului de Administraţie al Băncii Naţionale a Moldovei nr. 248 din 27.11.2014 a fost instituită administrare specială asupra Băncii de Economii S.A.

Conform prevederilor Legii instituţiilor financiare, pe perioada administrării speciale, drepturile şi obligaţiile acţionarilor, consiliului, organului executiv şi ale administratorilor băncii se suspendă şi se exercită de către administratorul special.

Vedeți aici declarația Guvernatorului BNM.  Vedeți aici Anunțul din Monitorul Oficial nr.358-363 din 04.12.2014

Începând cu data de 7 aprilie 2015, dl Grigorii Olaru, angajat al BNM,  va exercita funcția de administrator special al Băncii de Economii S.A.  în conformitate cu hotărârea Consiliului de administrație al Băncii Naționale din data de 6 aprilie 2015 și în temeiul art.  alin.(2) din Legea instituțiilor financiare nr. 550-XIII din 21 iulie 1995.

Dl Grigorii Olaru  va continua gestionarea prudentă a băncii aflate sub administrarea specială a BNM și va oferi suportul necesar pentru organele de anchetă în investigarea tranzacțiilor suspecte de la Banca de Economii S.A.