Tipurile de carduri

Banca de Economii emite următoarele tipuri de carduri

Carduri din cadrul sistemului de plată VISA International:

VISA Electron
Cardul Visa Electron este destinat persoanelor fizice. Operaţiunile cu acest tip de card se efectuează prin intermediul terminalelor electronice – bancomat, POS terminal, cu verificarea suficienţei banilor pentru efectuarea tranzacţiei. Cardul Visa Electron permite vizualizarea soldului şi extragerea banilor din bancomatele altor bănci din ţară şi din străinătate. În momentul utilizării cardurilor Visa Electron la unele operaţiuni (în unităţile comerciale şi reprezentanţele bancare) în locul PIN-codului poate fi utilizată şi/sau semnătura detinatorului de card. Visa Electron permite efectuarea tranzacţiilor prin Internet.

 

VISA Classic
Cardul Visa Classic este destinat persoanelor fizice. Acesta poate fi utilizat atât în reţeaua de terminale electronice cât şi în sistemele pe bază de hârtie cu efectuarea operaţiei prin intermediul imprinterului şi telefonului (informaţia de pe card se tipăreşte pe un cec special şi, prin telefon, banca emitentă confirmă soldul de card al detinatorului). Aceasta metoda este mai des utilizată în cazul când posesorul de card se află peste hotare. De asemenea, cu VISA Classic pot fi efectuate operaţiuni de tip “Mail/ Telephone Order”, adică a rezerva sau a face comandă prin telefon, poştă sau e-mail anumite servicii, fără prezentarea fizică a cardului (bronarea locului la hotele, restaurante).

 

VISA Gold
Cardul Visa Gold este destinat persoanelor fizice. VISA Gold permite confecţionarea urgentă a cardului sau eliberarea unei sume în numerar în cazul pierderii sau furtului acestuia în străinătate. Primirea unui alt card sau a unei sume în numerar în caz de pierdere sau furt a cardului poate avea loc prin adresarea Detinatorului la o Bancă autorizată, membră a sistemului de plată VISA International. La deschiderea cardului VISA Gold se prevede un sold minim în cont în conformitate cu tarifele în vigoare.

 

 

Carduri din cadrul sistemului de plată MasterCard Worldwide

Debit MasterCard

Cardul Debit MasterCard este destinat persoanelor fizice. Cardul de tip Debit MasterCard conţine tehnologiile cu microprocesor incorporate, ce asigură tranzacţiile efectuate de către deţinător cu o securitate sporită. Avantajele de bază a cardului de tip Debit MasterCard constituie acceptarea pe larg a tranzacţiilor efectuate în mediul electronic, în reţelele bancomatelor precum şi a plăţilor/bronărilor on-line(rezervarea sau a comandarea prin telefon, poştă sau e-mail anumite servicii, fără prezentarea fizică a cardului). Cardul de tip Debit MasterCard permite verificarea suficienţei mijloacelor băneşti atît pe teritoriul RM cât şi în străinătate.

 

 

Mastercard Standard
Cardul Mastercard Standard este destinat persoanelor fizice. Mastercard Standard poate fi utilizat atât în reţeaua de terminale electronice cât şi în sistemele pe baza de hârtie cu efectuarea operaţiei prin intermediul imprinterului şi telefonului (informaţia de pe card se tipăreşte pe un cec special şi, prin telefon, banca emitentă confirmă soldul de card al detinatorului). Această metodă este mai des utilizată în cazul când posesorul de card se află peste hotare. Cardul MasterCard Standard permite vizualizarea soldului contului în străinătate. De asemenea, cu Mastercard Standard pot fi efectuate operaţiuni de tip “Mail/Telephone Order”, adică a rezerva sau a face comanda prin telefon, poştă sau e-mail anumite servicii, fără prezentarea fizică a cardului (bronarea locului la hotele, restaurante). La deschiderea cardului Mastercard Standard se prevede un sold minim în cont în conformitate cu tarifele în vigoare.

 

MasterCard Gold
Cardul MasterCard Gold face parte din cadrul sistemului de plată MasterCard Worldwide, destinat persoanelor fizice. MasterCard Gold permite confecţionarea urgentă a cardului sau eliberarea unei sume în numerar în cazul pierderii sau furtului acestuia în străinătate. Primirea unui alt card sau a unei sume în numerar în caz de pierdere sau furt a cardului poate avea loc prin adresarea Detinatorului la o Banca autorizată, membră a sistemului de plată MasterCard Worldwide. La deschiderea cardului MasterCard Gold se prevede un sold minim în cont în conformitate cu tarifele în vigoare. Cardul MasterCard Gold permite vizualizarea soldului contului în străinătate.

  

Banca de Economii S.A. asigură detinatorilor de carduri emise:

Siguranţă:

 • Banii de pe card nu pot fi furaţi sau pierduţi;

 • În caz de furt sau pierdere a cardului, contul acestuia poate fi blocat în orice moment printr-un simplu apel telefonic; 

 • Utilizarea PIN-codului (semnătura electronică a detinatorului de card) exclude folosirea cardului de persoane neautorizate.

Comoditate:

 • Posibilitatea depunerii/retragerii numerarului în/din contul de card la mai mult de 100 de subdiviziuni ale Băncii de Economii pe întreg teritoriul ţării;

 • Posibilitatea retragerii de numerar 24 ore din 24, în reţeaua de bancomate ale băncii şi a altor bănci din ţară sau de peste hotare ce au afişate marca cardului ce-l deţineţi;

 • Evidenţa şi controlul cheltuielilor efectuate pe parcursul lunii în baza extraselor solicitate prin poşta electronică sau la subdiviziunile Băncii de Economii;

 • Acceptarea internaţională şi achitarea fără numerar a produselor şi serviciilor în magazine, restaurante, hoteluri, Internet etc.

 • Posibilitatea de a primi bani din străinătate direct pe card, utilizînd rechizitele băncii.

 • Convertirea mijloacelor de pe card în valuta necesară la un curs avantajos;

 • Banii de pe contul de card nu necesită declarare la trecerea frontierei;

 • Posibilitatea de a deschide carduri suplimentare pentru rudele Dvs., oferindu-le acces limitat sau nelimitat la mijloacele băneşti de pe contul Dvs. bancar etc.

Flexibilitate:

 • Comisioane avantajoase la deservire;

 • Posibilitatea alimentării cardurilor în numerar şi prin transfer, în lei sau în valută;

 • Posibilitatea deschiderii cardului în moneda naţională, în dolari SUA sau în Euro;

 • Acces la contul Dvs. bancar 24 ore din 24;

 • Obţinerea unei dobînzi la soldul contului Dvs.;

 • Cardurile de debit şi cele de credit pot fi emise atît pentru persoane fizice, cît şi pentru persoane juridice;

Prestigiu:

Deţinerea cardului internaţional constituie o adevarată carte de vizită oriunde v-aţi afla.